Despre mine

De prin căldările, vârfurile şi tărniţele, pe unde astăzi încă mai domneşte liniştea pe care spiritul ocrotitor al Naturii a revărsat-o, desăvârşindu-o. . .

Căutând în bogatul tezaur de toponime să scot din neştiinţă şi din uitare sute de numiri de munţi, de văi şi de pâraie. . .

Din cercetări morfometrice însemnate sau mai amănunţite, specifice şi strâns legate. . .

Am adunat pentru fixări de date, dar şi ca texte de referinţă rândurile şi fotografiile mele…

Iar dacă din aerofotograme, altimetre sau din schiţe şi notiţe batimetrice am strecurat vreo cifră greşită ori contestată de alţi autori – cu ajutorul aparatelor moderne sau fără voie am omis un nume de loc. . .

Le ’oi îndrepta, căci ştiu – fără-ndoială – că pot conta pe sprijinul Dvs.

Vă doresc să parcurgeţi cu plăcere paginile ce vor urma, vă mulţumesc anticipat pentru postările Dvs.  şi vă salut cu deferenţă !

Reclame

11 răspunsuri la „Despre mine

 1. remarcabil, totul!!!
  de exceptie!
  fotografii, vorbe, intr-un cuvant: o imensa traire aproape de munte si de oameni!
  felicitari, Daniela!

 2. Felicitari si multumiri…din cate pricep eu faci o adevarata munca de cercetare stiintifica;Am avut fericirea sa vad unul singur din multimea lacurilor glaciarte …MIJA…o dumineca superba(1985) in care elevii mei m-au urcat pentru prima data pe un telescaun …am urcat sub Carja , coborand la acest lac, unde am zabovit pret de o ora, ca seara , sa ajungem acasa per pedes ; cred ca vreo 20 de km ;lacul Mija mi s-a parut a fi mult mai adanc …pana astazi pastrez vie imaginea /imaginile si oameniii acelei drumetii , cu adevarat montane.Si uite… cum dumneata peste ani -imediat se fac 30 -prin munca ,activitatea si pasiunea dumitale ai reusit sa-mi creezi cateva momente de mare satisfactie spirituala si comuniune umanistica. Intr-o lume ce, in fapt ,distruge, mai mult decat ocroteste,conserva ,purifica si dezvolta fiinta umana ca fiinta sociala prin excelenta. Intr-un mediu care nu are a fi aparat ,conservat si promovat decat prin OAMENI,OAMENII OAMENI . TE ASIGUR CACI DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE DUMNEATA ESTI UNUL DINTRE ACEI MULTI /PUTINI CE MERITA IMBRATISAREA CALDA A MUNTILOR SI MAI CU SEAMA A LACURILOR GLACIARE .

 3. Vă mulțumesc la rândul meu pentru frumoasele Dvs. cuvinte!
  Aveți dreptate, în cei peste 20 de ani de drumeții montane am descoperit și eu – în cele mai sălbatice și nemaipomenit de frumoase locuri – o lume aproape distrusă din lipsă de ocrotire. Voi insera în curând și o categorie foto în care voi adăuga imagini din locuri mai puțin umblate de către consumatorii de turism de rând.
  Vă mulțumesc pentru atenționare. Am făcut corecțiile respective. Se pare că după un cut/paste din Excel în Word am pierdut un rând, astfel că de la Zănoaga Stânii până la Mija cele șase rânduri erau decalate în sus cu unul, iar erorile au fost atât la altitudini, suprafață cât și la adâncime.

 4. Buna Daniela …am vazut ca ai lasat un coment pe un blog cu poze vechi din Piatra Neamt. Ai spus ca ai si tu niste fotografii cu orasul si sunt extrem de curios … 🙂 Asi vrea sa vad si eu macar cateva din ele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s